Acties

Het scala aan activiteiten dat Bureau Buurtactief biedt is groot. Ik heb ervaring opgedaan in de wijkaanpak, met het maken van een wijkkrant/nieuwsbrief, het opzetten van een beheerde speeltuin of een bouwspeelplaats, het organiseren van en buurtfeest, sponsorwerving, publiciteit, wijkradio en TV, leefbaarheid en participatie, het werven van nieuwe vrijwilligers, deskundigheidsbevordering, vergroten veiligheid, sport enzovoort.

In sommige gevallen is 'no cure – no pay' een optie. Met andere woorden, u laat mij financiering vinden bij een project. Slaagt dit, dan wordt er een vooraf afgesproken vergoeding betaald. Slaagt Buurtactief er niet in om financiering te vinden? Jammer voor Buurtactief. Een goed voorbeeld hiervan zijn de projecten in het kader van Leefbaarheid en Participatie. Na een brainstorm die door Buurtactief in de wijk wordt georganiseerd, kiest u de beste projecten en toetst ze aan de hand van de criteria. Opgelet, dit moeten activiteiten zijn die niet onder de reguliere van uw organisatie vallen, maar speciaal op het terrein van leefbaarheid en participatie worden ontwikkeld.

De politieke focus ligt momenteel op het eigen initiatief van bewoners. Civil society, pak je verantwoordelijkheid. En het werkt. Het buurthuis van de toekomst is een mooi voorbeeld; koppel de (sport-)vereniging aan de buurt waarin het zich bevindt. Een ander voorbeeld is de bouwspeelplaats, waar betrokken bewoners de speeltuin volledig draaien. Wijk TV; tien vrijwilligers vormen de redactie, bedenken onderwerpen, filmen, monteren en produceren TV. Het begeleiden van vrijwilligers in zo’n setting is mijn specialiteit. Heeft uw stadsdeel al een TV redactie? Waarom eigenlijk niet?